Picknick Recepten
Picknick Recepten
Tomaat-Basilicumboter.
- 8 zongedroogde tomaten in olie (pot) uitgelekt
- 2 tenen knoflook
- 250 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 2 eetl. Basilicum, fijngehakt
- Zout en Peper
- Pureer de tomaten en de knoflook met een staafmixer.
- Prak de tomatenpuree met een vork doorde zachte boter. Schep er de basilicum met zout en peper naar smaak door.
- Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol op als een snoepje. Leg de rol in de koelkast om op te stijven.
Nog meer Picknick Recepten
Avocadosoep.
ingrediënten voor 4-6 personen:
- 2 grote avocado's
- 2 theelepels citroensap
- 125 ml creme fraiche
- zout en peper
- 1 liter koude kippebouillon, van blokjes
- 1 bosje vers koreanderblad
- 2 theelepels Mexicaanse kruiden
- 2 eetlepels olijfolie
bereiding:
Schil de avocado's, haal de pitten eruit, besprenkel ze met citroensap en pureer ze met een staafmixer samen met de creme frache. Roer de koude bouillon erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Roer de mexicaanse kruiden door de olijfolie. Serveer de avocadosoepkoud in kommetjes en druppel de rode olie erin. Garneer met korianderblaadjes.
Eet smakelijk.
Minicourgettes met mozzarella en Parmaham.
ingrediënten voor 4-6 personen:
- 1 bol buffelmozzarella
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel tijm, fijngehakt
- 2 eetlepel geurige olijfolie
- 12 minicourgettes
- 12 plakjes parmaham
bereiding:
Eet smakelijk.
Picknick Recept voor Rhubarb and raspberry fruit pie.
ingrediënten:
- 175 gram bloem
- snufje zout
- 80 gram boter
- 1 a 2 eetlepels ijskoud water
- 450 gram rabarber
- 225 gram frambozen
- 75 gram suiker
- 1 eetlepel melk
Extra nodig:
- ovenschaal van ca 850 mililiter inhoud
- oven voorverwarmen op 200 oC
bereiding:
Zeef de bloem en het zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en wrijf ze snel door de bloem tot er kruimels ontstaan. Voeg het water toe en kneed snel samen tot een soepele bal. Doe het deeg in een plastik zakje en laat het goed afgesloten circa 30 minuten rusten in de koelkast. Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukken van ca 2 centimeter. Meng de rabarber met de frambozen en de suiker. Doe het fruit in de ovenschaal of pievorm. Houd wat deeg apart om te versieren en rol de rest uit tot een lap die ca 2 centimeter groter is dan de schaal. Snijd een rand van ca 2 centimeter van het deeg en bestrijk de rand van de schaal met water. Leg de rest van het deeg op de schaal en bestrijk de deegrand met wat water. Leg de rest van het deeg op de schaal en druk de randen goed aan. Maak een gaatje in het midden en versier met de rest van het deeg. Bestrijk de pie met de melk en bak in 35-40 minuten gaar.Eet smakelijk
Picknick Recepten voor Rozemarijnbrood met uien-confit en knoflook.
ingrediënten:
- 1 kant en klaar pak veelgranen bruinbroodmix
- scheutje olijfolie, extra vergine
- paar takjes rozemarijn, vers
- 5 rode uien
- scheutje balsamicoazijn
- 1 hele bol, liefst rode knoflook
- grof zeezout of fleur de sel
bereiding:
Volg de aanwijzingen op het pak broodmix en maak een soepel deeg verrijkt met een scheutje olijfolie en wat verse rozemarijn. Terwijl het brood rijst, de uienin dunne ringen snijden en die fruiten in olijfolie. Afblussen met een scheutje balsamicoazijn. Terwijl de oven voorverwarmt, de knoflook lospellen en de tenen in hun jasje op een bakplaat in de oven leggen om ze te poffen. Haal ze er na ca 15 minuten eruit. Vorm van het deeg een plat rond brood en bak dat in een pizzavorm volgens voorschrift ca 10 minuten in de oven. Voordat de wekker gaat het brood bedekken met de uien-confit. Strooi er rozemarijnblaadjes en het groverzout over. Leg daarop de gepofte knoflook-teentjes en schuif het geheel nog 10 minuten in de over om af te bakken. Af laten koelen. Smeer de zachte-zoete knoflookinhoud op de plakken uienbrood.
Eet smakelijk.
ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 1 winterwortel, in kleine blokjes
- 3 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
- 1 grote rode paprika, in kleine blokjes
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 150 g maïs (blik)
- 500 g rundergehakt
- 1 rijpe banaan, in kleine stukjes
- 50 g rozijnen
- 200 ml gezeefde tomaten
- 1-2 eetlepels Mexicaanse kruiden
- 4 tortilla's
- 2 eetlepels koriander, fijngehakt
- 200 ml crème fraîche
- 150 g jong belegen kaas, geraspt
bereiding:
extra benodigd:
Taartvorm
Pinchos
bereiding:
De bereiding van deze Baskische pinchos met gerookte zalm en roomkaas is echt heel
makkelijk:
- Zet liefst alle ingredienten en borden die u gaat gebruiken eerst een uurtje van tevoren in de koelkast zoadat alles lekker koud is voordat u aan de slag gaat
- Maak rolletjes van de Ansjovis filet en steek die halverwege een flinke cocktailprikker;
- Gebruik een eetlepel en een tafelmes om van de Roomkaas klonten te maken ter grootte van een kers;
- Spreid een liefst een beetje rechthoekig stukje Zalmfilet uit op een bord, leg er met de eetlepel en tafelmes een klontje Roomkaas op, en rol de zalm om de roomkaas;
- Steek het Zalm met Kaas rolletje op de cocktailprikker tegen het Ansjovis rolletje aan; Steek de cocktailprikker met daarop de Zalm en Ansjovis in een sneetje stokbrood, lijn het Zalm rolletje en het Ansjovis rolletje op met het stokbrood, en - indien nodig - schuif de rolletjes naar beneden tot de zalm het brood raakt;
Niet alleen zijn de picknickmanden geschikt voor tapas maar natuurlijk ook voor lekkere broodjes zoals deze.
Zoals u ziet, niets staat er meer in de weg om er een gezellig feestje van te maken.
Chorizo al vino.

- 2 chorizoworsten
- 1 liter robuuste rode wijn
Eet smakelijk!
Picknick Recepten voor Calamares a la romana

- 3 calamares
- 1 los geklopt ei
- 50 gram meel
- 100 gram gewassen ijsberg sla
- 2 tomaten in plakjes
- zout en peper
- 1 citroen