Top

Picknick Recepten

Picknick Recepten


Tomaat-Basilicumboter.

  • 8 zongedroogde tomaten in olie (pot) uitgelekt
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 2 eetl. Basilicum, fijngehakt
  • Zout en Peper

  1. Pureer de tomaten en de knoflook met een staafmixer.
  2. Prak de tomatenpuree met een vork doorde zachte boter. Schep er de basilicum met zout en peper naar smaak door.
  3. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol op als een snoepje. Leg de rol in de koelkast om op te stijven.
Tip! Gebruik i.p.v. Basilicum Munt of Koriander


Nog meer Picknick Recepten

Avocadosoep.

 


Picknick Recepten koude avocadosoep 123top picknickmandeningrediënten voor 4-6 personen:


  • ​2 grote avocado's
  • 2 theelepels citroensap
  • 125 ml creme fraiche
  • zout en peper
  • 1 liter koude kippebouillon, van blokjes
  • 1 bosje vers koreanderblad
  • 2 theelepels Mexicaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie

bereiding:

Schil de avocado's, haal de pitten eruit, besprenkel ze met citroensap en pureer ze met een staafmixer samen met de creme frache. Roer de koude bouillon erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Roer de mexicaanse kruiden door de olijfolie. Serveer de avocadosoepkoud in kommetjes en druppel de rode olie erin. Garneer met korianderblaadjes.
Eet smakelijk.
 



Minicourgettes met mozzarella en Parmaham.

ingrediënten voor 4-6 personen:

  • ​1 bol buffelmozzarellaPicknick Recepten
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel tijm, fijngehakt
  • 2 eetlepel geurige olijfolie
  • 12 minicourgettes
  • 12 plakjes parmaham

bereiding:

Snijd de bol mozzarella in 4 mooie plakken van 1 centimeter dik. Snijd uit elke plak 3 lange repen van 1 cm dik. Dep de repen voorzichtig droog met keukenpapier en leg ze op een bord. Strooi er zout, peper en tijm over en druppel er de olijfolie over. Laat de repen mozzarella zo 10 minuten staan. Was de courgettes en verwijder eventueel restjes van de bloemen. Dep de courgettes droog en snijd ze in de lengte open, maar laat ze aan een kant vastzitten. Bestrooi de snijvlakken met wat zout en peper. Leg in de opening van elke courgette een reep mozzarella en wikkel elke courgette in een plakje parmaham.
Eet smakelijk.

Picknick Recept voor Rhubarb and raspberry fruit pie.

ingrediënten:

  • 175 gram bloemRhubarb and raspberry fruit pie picknickmand
  • snufje zout
  • 80 gram boter
  • 1 a 2 eetlepels ijskoud water
  • 450 gram rabarber
  • 225 gram frambozen
  • 75 gram suiker
  • 1 eetlepel melk

Extra nodig:

  • ovenschaal van ca 850 mililiter inhoud
  • oven voorverwarmen op 200 oC

bereiding:

Zeef de bloem en het zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en wrijf ze snel door de bloem tot er kruimels ontstaan. Voeg het water toe en kneed snel samen tot een soepele bal. Doe het deeg in een plastik zakje en laat het goed afgesloten circa 30 minuten rusten in de koelkast. Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukken van ca 2 centimeter. Meng de rabarber met de frambozen en de suiker. Doe het fruit in de ovenschaal of pievorm. Houd wat deeg apart om te versieren en rol de rest uit tot een lap die ca 2 centimeter groter is dan de schaal. Snijd een rand van ca 2 centimeter van het deeg en bestrijk de rand van de schaal met water. Leg de rest van het deeg op de schaal en bestrijk de deegrand met wat water. Leg de rest van het deeg op de schaal en druk de randen goed aan. Maak een gaatje in het midden en versier met de rest van het deeg. Bestrijk de pie met de melk en bak in 35-40 minuten gaar.

Eet smakelijk

Picknick Recepten voor Rozemarijnbrood met uien-confit en knoflook.

ingrediënten:

  • 1 kant en klaar pak veelgranen bruinbroodmix   Rozemarijnbrood met uienconfit en knoflook picknickmand
  • scheutje olijfolie, extra vergine
  • paar takjes rozemarijn, vers
  • 5 rode uien
  • scheutje balsamicoazijn
  • 1 hele bol, liefst rode knoflook
  • grof zeezout of fleur de sel

bereiding:
Volg de aanwijzingen op het pak broodmix en maak een soepel deeg verrijkt met een scheutje olijfolie en wat verse rozemarijn. Terwijl het brood rijst, de uienin dunne ringen snijden en die fruiten in olijfolie. Afblussen met een scheutje balsamicoazijn. Terwijl de oven voorverwarmt, de knoflook lospellen en de tenen in hun jasje op een bakplaat in de oven leggen om ze te poffen. Haal ze er na ca 15 minuten eruit. Vorm van het deeg een plat rond brood en bak dat in een pizzavorm volgens voorschrift ca 10 minuten in de oven. Voordat de wekker gaat het brood bedekken met de uien-confit. Strooi er rozemarijnblaadjes en het groverzout over. Leg daarop de gepofte knoflook-teentjes en schuif het geheel nog 10 minuten in de over om af te bakken. Af laten koelen. Smeer de zachte-zoete knoflookinhoud op de plakken uienbrood.

Eet smakelijk.

 


ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 winterwortel, in kleine blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in kleine blokjes   broodje tortilla picknickmand
  • 1 grote rode paprika, in kleine blokjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 150 g maïs (blik)
  • 500 g rundergehakt
  • 1 rijpe banaan, in kleine stukjes
  • 50 g rozijnen
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 1-2 eetlepels Mexicaanse kruiden
  • 4 tortilla's
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 g jong belegen kaas, geraspt

bereiding:

Verhit de olie in een braadpan en fruit de winterwortel, bleekselderij, paprika en bosui in ca. 3 minuten zachtjes beetgaar. Voeg de knoflook toe aan de gefruite groente en schep de maïs erdoor. Schep ze op een bord. Bak het gehakt in het bakvet rul. Roer de banaan met de rozijnen, gezeefde tomaten en Mexicaanse kruiden door het gehakt en laat de saus ca. 10 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel, om dikker te worden. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een lage taartvorm in en leg een tortilla op de bodem. Verdeel een derde van het gehakt erover, strijk een volle lepel crème fraîche erover uit en schep hierop een derde van de groente. Strooi er een beetje kaas en koriander over en leg hierop een tweede tortilla. Herhaal dezelfde volgorde nog twee keer. Strijk de rest van de crème fraîche over de bovenste tortilla uit en strooi de rest van de kaas en koriander erover. Bak de tortillataart in de oven in ca. 20 minuten bruin.

extra benodigd:

Taartvorm


Pinchos

bereiding:


De bereiding van deze Baskische pinchos met gerookte zalm en roomkaas is echt heel Tapas Salmon Kaas Picknickmandmakkelijk:

  • Zet liefst alle ingredienten en borden die u gaat gebruiken eerst een uurtje van tevoren in de koelkast zoadat alles lekker koud is voordat u aan de slag gaat
  • Maak rolletjes van de Ansjovis filet en steek die halverwege een flinke cocktailprikker;
  • Gebruik een eetlepel en een tafelmes om van de Roomkaas klonten te maken ter grootte van een kers;
  • Spreid een liefst een beetje rechthoekig stukje Zalmfilet uit op een bord, leg er met de eetlepel en tafelmes een klontje Roomkaas op, en rol de zalm om de roomkaas;
  • Steek het Zalm met Kaas rolletje op de cocktailprikker tegen het Ansjovis rolletje aan; ​Steek de cocktailprikker met daarop de Zalm en Ansjovis in een sneetje stokbrood, lijn het Zalm rolletje en het Ansjovis rolletje op met het stokbrood, en - indien nodig - schuif de rolletjes naar beneden tot de zalm het brood raakt;
 
Klaar is Kees!
 
¡Buen Provecho!
Deze tapas met vers brood en zalm kunnen best een uurtje of zo in de koelkast bewaard worden, maar het beste is natuurlijk om ze meteen te serveren!

Niet alleen zijn de picknickmanden geschikt voor tapas maar natuurlijk ook voor lekkere broodjes zoals deze.
Zoals u ziet, niets staat er meer in de weg om er een gezellig feestje van te maken.

Chorizo ​​al vino.

Chorizo ​​al vino is chorizoworst in rode wijn en is een van de makkelijkste tapas gerechten omChorizo met wijn picknickmandte bereiden. Het is absoluut de moeite waard om er een heleboel tegelijk te maken en daardoor ook perfect om als tapas te serveren. De bereidingstijd is 45 minuten.
 
ingrediënten
  • 2 chorizoworsten
  • 1  liter robuuste rode wijn
 
voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
 
bereiding:
Prik met behulp van een vork gaatjes in de 2 chorizoworsten. Hierdoor zal de wijn beter en gemakkelijk intrekken. Doe de 2 chorizoworsten in een ovenschaal en giet dan de hele fles wijn er overheen.
Braad nu de worsten ongeveer 40 minuten waarna ze bruin en knapperig worden. De wijn zal ook bijna volledig verdampen.
Snijd de 2 chorizoworsten in stukken van ongeveer twee centimeter dik en serveer de worstjes met een stukje stokbrood.

Eet smakelijk!


Picknick Recepten voor Calamares a la romana

Calamares zijn pijlinktvissen (in een eerdere post hebben we besproken dat de ene inktvis decalamaris picknickmand andere niet is). Het is helemaal niet ingewikkeld om ze zelf te maken en het verschil met de calamares uit de diepvries is enorm groot.
 
ingrediënten
  • 3 calamares
  • 1  los geklopt ei
  • 50 gram meel
  • 100 gram gewassen ijsberg sla
  • 2 tomaten in plakjes
  • zout en peper
  • 1 citroen
bereiding:
Je begint met het schoonmaken van de calamares. Dit is wel een rotklusje:
Tussen de pootjes het inktblaasje weghalen;
Het vleesgedeelte van de pootjes afsnijden en opzij leggen, dit is volgens veel mensen het lekkerste stukje;
De rest van de ingewanden uit het lichaam trekken;
De soort van "ruggengraat" uit het vlees halen, dit lijkt op een langwerpig stukje plastic;
De vleugeltjes of vinnen van de calamar afscheuren;
Het vel verwijderen;
Je kunt het lichaam nu binnenste buiten keren en onder de kraan schoonspoelen.
Voor dit recept heb je alleen de bovenkant (niet de pootjes) nodig. Snijd de calamares in ringen van ongeveer 1 cm breed. Droog ze goed af om spetteren te voorkomen. De ringen eerst met wat zout en peper bestrooien en vervolgens door het meel halen. Dan haal een voor een de ringen door het  losgeklopte ei laat je ze weer, een voor een in goed hete olie goudbruin bakken. Je maakt het bord mooi op door er wat fijngesneden ijsbergsla op te leggen, daarop leg je de calamares met de tomaten er om heen. Leg de citroen, die je in vieren gesneden heb aan elke kant van het bord.
 
Ook kun je de calamares in een soort van tempurah beslag dopen en dan frituren. Meng daarvoor wat meel, met iets zout en sodawater tot je een beslagje hebt dat aan de ringen vast kan blijven zitten. Als je geen sodawater hebt, kun je ook gewoon water met een theelepel bakpoeder of een beetje bier gebruiken om het beslag te maken. De ringen kun je dan in een keer in bij dit beslag voegen, maar het frituren gaat wel een voor een, anders koelt de olie teveel af en worden de calamares niet lekker knapperig.